Om Silkesmossens kennel

Vi, Sofie och Patrik bor i Värnamo och har tre söner Philip, Anthon och Whilliam som nu är vuxna och har flyttat hemifrån. Det är främst Sofie som har det stora hundintresset men övriga familjen är också delaktiga.

Silkesmossens Kennel - Loppan

Sofie med Loppan

Vi skaffade vår första hund 1988 och det var en Riesenschnauzer som lyssnade till namnet Geischa. Henne tränade vi lydnad, bruks och framför allt räddning med. Hon blev godkänd räddnings hund i Revinge 1990. Vår första dvärgschnauzer Wilma köpte vi 1995, även hon tränades till räddningshund och blev färdig i Revinge 2000. Riesenschnauzern Freija köpte vi 2001 och hon blev färdig räddningshund i Skövde 2005. Hon blev även godkänd eftersökshund och kontrakterad hos Polisen 2007.

Nu har vi tre dvärgschnauzer tikar Trixi, Happy och Java.

Sofie åker med hundarna på utställningar och tränar nosework med två av tikarna. Långa skogspromenader, klicker- och spårträning hör också till aktiviteter som vi gör med våra hundar. Det är webbmaster Philip som har huvudansvaret för hemsidan.

Sofie har under 2021 gått två kurser i SKK:s regi, Uppfödarutbildning och Hundens beteende, mycket givande kurser, hon har också gått ännu en valpkurs och en kurs i Nosework på Värnamo brukshundsklubb.