Om Silkesmossens kennel

Vi bor i Värnamo och är en familj med fem personer, Sofie och Patrik och våra tre söner Philip, Anthon och Whilliam. Det är främst Sofie som har det stora hundintresset men övriga familjen är också delaktiga.

Silkesmossens Kennel - Loppan

Sofie med Loppan

Vi skaffade vår första hund för 25 år sedan och det var en Riesenschnauzer som lyssnade till namnet Geischa. Henne tränade vi lydnad, bruks och framförallt räddning med. Hon blev godkänd räddnings hund i Revinge 1990. Vår första dvärgschnauzer Wilma köpte vi 1995, även hon tränades till räddningshund och blev färdig i Revinge 2000. Riesenschnauzern Freija köpte vi 2001 och hon blev färdig räddningshund i Skövde 2005. Hon blev även godkänd eftersökshund och kontrakterad hos Polisen 2007.

Nu har vi två dvärgschnauzer tikar, Chilla och Whoopie (Loppan är pensionär och har flyttat till ett nytt hem). Vi har tänkt att utöka med en tredje hund ur den sista kullen.

Sofie åker med hundarna på utställningar och yngsta sonen Whilliam tränar dem på agility banan. Långa skogspromenader, klicker- och spårträning hör också till aktiviteter som vi gör med våra hundar. Det är webbmaster Philip som har huvudansvaret för hemsidan.