Valpar

Alla våra hundar som används i avel följer SKK:s regler. De är ögonlysta utan anmärkning innan parning, är trevliga och sociala och följer rasstandarden.
Silkesmossens valpar föds och växer upp med oss i vår hemmiljö. De första veckorna tillbringar dom i sin valplåda med sin mamma i lugn och ro. Efterhand så flyttar vi ut valphagen till köket för att valparna successivt ska få vänja sig vid vanliga ljud och vardagsrutiner. Valparna får pröva på att gå på många olika underlag, umgås med barn och andra vuxna. Vi tar med dom på bilfärd för att de ska bli lite miljötränade innan dom lämnar oss. När vädret tillåter har vi dom även under uppsikt i trädgården.

När en valp lämnar oss är vårt mål att den är trygg och har fått en bra start i livet. Valpen har fått ett bad och klippta klor, även en första puts av pälsen. Vi följer SKK:s regler och använder SKK:s köpeavtal. Valparna är veterinärbesiktigade, vaccinerade, avmaskade, id-märkta och registrerade i SKK:s ägarregister. Vi skickar med mat och en filt som doftar av valpens hemmiljö och goda råd för att du ska få en så bra start som möjligt med din valp. Du är Välkommen att höra av dig för råd och hjälp med din nya familjemedlem.

Ring eller maila oss gärna för mera information!

Sommar 2019

Både Tissla och Whoopie har nu fått valpar. Alla valpar mår bra och det är full fart i valphagarna. Klicka på länkarna nedan för att se fler bilder och videor på valparna.

Tissla är dräktig med Pepalfas Super-Space DK UCH, RU CH, SE UCH
Valpar väntas runt den 20/8
Är du intresserad så välkommen att höra av dig.

Nedan är en bild på Pepalfas Super-Space.

Hösten 2018

Saffran/Tissla har fått 5 valpar den 9/11. Det blev 2 tikar och 3 hanar. Alla växer och utvecklas precis som dom ska. Tissla är så duktig med dom.
Är du intresserad av en valp så hör av dig.

Pappa till valparna är Pepalfa’s Do it again, han är snart 2 år och har redan 5Bir, 1 Bim.

  • 3 DK Cert+1cacib
  • 2 Norska Cert +1 cacib
  • 2 Svenska Cert

Så han har goda förutsättningar att bli NORD UCH till våren. Bilden nedan är på Pepalfa’s Do it again.

Vi ögonlyser alltid föräldradjuren innan parning enligt SKK:s riktlinjer med resultatet ua (utan anmärkning).
Nu är vi extra glada då Pepalfas kennel som äger hanen som är pappa till vår sista kull, Pepalfas Do It again, för de har skickat ett blodprov till ett amerikanskt laboratorium som har gjort en DNA analys gällande PRA typ B, blodprovet har nu analyserats med resultatet ua.

Är du intresserad av en valp så hör av dig!

Sommaren 2017

Den 26/7 fick Whoopie fem valpar. Två tikvalpar och tre hanvalpar. Allt har gått jättebra!

Nedan är ett litet kort videoklipp när valparna äter.

Rocky
Bilden ovan är på pappa till valparna, Rocky. Rocky har två cert och har goda förhoppningar om att bli champion till hösten.

Hösten 2016

Den 31 oktober så fick Whoopie 5 valpar. Det blev 2 tikar och 3 hanar. Alla valpar mår bra och Whoopie är så duktig med dem.

Vill ni ser mer bilder på Whoppies första kull kan ni klicka här eller till höger på Whoopies första kull (Hösten 2016). Där finner ni bilder på när valparna är 8 veckor och äldre.

Här nedan finns några videoklipp på Whoopie och valparna.

Pappa till valparna är Pepalfa’s Yum-Yum.
Pepalfas yum-yum

Vinter 2014

Vintern 2014 så väntade Chilla valpar med lakritz (SE VJ-13 DOG-OTHO´S ZEUS). En ny spännande kombination av svart och vitt. Föddes i början av Januari 2015.

Är ni intresserad av en valp till våren så är ni välkomna att höra av er.

Sommaren 2014

Sommaren 2014 föddes 3 vita hanvalpar. Athos, Porthos och Aramis.

Det finns ett videoklipp på valparna här.

Om ni undrar något eller vill veta mer om valparna eller kenneln så är ni varmt välkomna att höra av er till oss.

Valparna föddes den 10 Juni och det blev 3 jättefina hanvalpar. De är leveransklara den 5 Augusti.

Vi har gjort om den fina kombinationen mellan Such Chilla och WW-08 Wildwood Pepalfa´s White New Man. Kontakta oss gärna för mer information.

Vi planerar valpar till sen hösten efter SUCH Chilla Pepalfas Chrystal Snow Cygnus och SE VJ-13 DOG-OTHO´S ZEUS.

2013

Här nedan kan du läsa och se bilder från vår första kull.

I vår första valpkull blev det bara en hanvalp efter SUCH Chilla Pepalfas Chrystal Snow Cygnus och Zacco , JWW-06 SV-06-07-08-09 NORDV-07 SUCH WW-08 Wildwood Pepalfa´s White New Man.

Bilder på Zacco och Chilla: